Letöltések

AktaKuka legfrissebb verziójának letöltése – MacOS

Mivel a MAC logikája jelentősen eltér a Windowstól, így az alábbi linken találsz egy részletes letöltési segédletet

AktaKukac legfrissebb verziójának letöltése – Windows

AktaKukac ELSŐ letöltése WINDOWS RENDSZERRE:

Ha most fogod letölteni az AktaKukacot, akkor a következő a feladat:

 1. Töltsd le a telepítőkészletet, és indítsd el. Végig fog vezetni a telepítés folyamatán, ha nem muszáj, a telepítés könyvtárát NE VÁLTOZTASD MEG!
 2. Indítod a programot: AKTASTART.JAR (Windowson) vagy AKTAKUKAC.JAR (minden más)
 3. Add meg az ügyvédi adataidat
 4. A PROGRAM BEÁLLÍTÁSAIban add meg a LICENSZKULCSot (ezt e-mailben kapod)
 5. Olvasd el a használati utasítást és add át a feladatokat az AktaKukacnak!

Frissítés 6.18-as verzióra – Windows:

Az AktaKukac új frissítéskezelőjének letöltése

A 6.19-es verzió telepítéséhez már a fenti linkről letölthető, új frissítéskezelő használatát javaslom. A letöltött programot másoljuk be az AktaKukac könyvtárába, az aktakukac.jar mellé, és ezt követően indítsuk el, a többi már megy magától.

Ha korábban már telepítetted az AktaKukacot, és frissíteni szeretnéd azt a legfrissebb kiadásra, akkor sajnos a beépített frissítéskezelőt nem fogod tudni használni.

Ennek oka az, hogy egyrészt változott a honlapunk, másrészt pedig megváltozott az AktaKukac fejlesztéséhez használt eszköz is. Ezek együtt azt eredményezik, hogy jelen pillanatban a frissítés kézzel elvégezhető, néhány egyszerű lépés segítségével.

Fontos, hogy amit ide leírok, azt betartsd, mert ellenkező esetben komoly adatvesztéssel szembesülhetsz, így kérlek, inkább kétszer olvass, mielőtt egyszer cselekszel.

A frissítés lépései a következők:

 • Töltsd le az AktaKukac legfrissebb verzióját a fent található linkről.
 • A jelenlegi AktaKukac könyvtáradról CSINÁLJ EGY TELJES BIZTONSÁGI MENTÉST!
 • Ha megnyitod a letöltött zip fájlt, abban látsz különféle mappákat. Ezek közül neked jelenleg az aktakukac_lib elnevezésűre van szükséged.
 • Az AktaKukac könyvtáradban van egy lib mappa, ezt a mappát A BIZTONSÁGI MENTÉS ELVÉGZÉSÉT KÖVETŐEN kitörölheted.
 • Másold be ebbe a könyvtárba a ZIP fájlban lévő aktakukac_lib mappát. Ha ezzel megvagy, akkor a könyvtáradban kell lennie egy files mappának, egy aktakukac_lib mappának, és opcionálisan egy credentials mappának, ezzel most ne foglalkozzunk.
 • A tömörítvényben találsz egy aktakukac.jar nevű állományt, és van egy ugyanilyen nevű program abban a könyvtárban is, ahonnan az AktaKukacot indítod, az aktastart.jar segítségével.
 • A tömörítvényben lévő aktakukac.jar-t másold be a könyvtáradba, felülírva vele a régi aktakukac.jar-t.
 • Ha pontosan ezeket a lépéseket követted, akkor az indítás után a program felső sorában már a 6.18-as verziószámot kell látnod.
 • Ügyes voltál, frissítetted az AktaKukacot.

Ha kérdésed van, hívj!

Szeretném azt még mindenképp jelezni, hogy ez a “barbár” frissítési folyamat átmeneti állapot, hamarosan vissza fogunk állni a jól megszokott, egykattintásos frissítésre.