Új lehetőségek az AktaKukac használata során!

Az AktaKukac sablonjai végtelen lehetőségeket rejtenek, és ezek a lehetőségek tovább bővülnek a 7.4.0.21 verziószámú kiadással.

A sablonokhoz most már olyan változókat is hozzáadhatunk, amelyeknél egy legördülő menüből választhatjuk ki a változó értékét, amit az alábbi képen személtetek:

Jól látható a képen, hogy az aktuális napot tartalmazó változó értékét egy listában lehet kiválasztani, tehát hiába szeretne a felhasználó hétfő helyett alma napot megadni, erre nincs lehetősége.

A változót kétféle módon tudjuk létrehozni:

A képen felső sorban szereplő, „Válaszd ki az aktuális napot->” feliratú változó létrehozása a következő módon lehetséges: ${Válaszd ki az aktuális napot:nap[hétfő,kedd,szerda,csütörtök,péntek,szombat,vasárnap]}

Amint az jól látszik, a változó definiálása három részből áll, amelyből kettő már korábbról is ismerős lehet. A „:” előtti részt fogja a program megjeleníteni, mint információs szöveget, majd a „:” és a „[” jel között lévő szó lesz a változó neve. Fontos, hogy sehova ne tegyünk szóközt a kérdésen kívül!

A változó lehetséges értékeit a „[” és „]” jelek között soroljuk fel, vesszővel elválasztva, és itt sem kell szóközt tenni az értékek közé. Ha a sablonban később is fel akarjuk használni az itt beállított értéket, akkor már elegendő mindenhol máshol a hagyományos változóra történő hivatkozás, jelen esetben ez a ${nap}

A második sorban lévő módon az alábbiak szerint hozzuk létre a változót: ${gyümölcs[banán,alma,narancs,szilva]}

A két létrehozási mód között annyi a különbség, hogy míg az első módnál megadtunk egy leírást arra, hogy mit szeretnénk, a másodiknál ezt nem tettük meg, ezért a program csak a „Kérem a következő változó értékét: gyümölcs” feliratot jelenítette meg.

A fentieken túl további két változó került bevezetésre. Az egyik a ${cegkapu} változó, amellyel az adószám első 8 számjegyét szúrja be a program a sablonba, a másik pedig a ${datumszoveg}, amellyel az eddig használt 2024.01.03. formátum helyett a dátum beilleszthető a következő formában: 2024. január 3.

Ha bármilyen további ötlet és javaslat merülne fel, aminek a segítségével az AktaKukac jobbá tehető, kérlek, ne habozzatok kapcsolatba lépni velünk!

One Reply to “Új lehetőségek az AktaKukac használata során!”

Comments are closed.