Legfontosabb funkciók

Nyilvántartások vezetése

Ügyvédként számos adminisztratív kötelezettségnek kell eleget tenni: iktatás, nyilvántartások kezelése, stb. Az Aktakukac segít, hogy minden nyilvántartásunk naprakész legyen, és akár egy gombnyomásra megkapjuk ezeket az adatokat.

Az Aktakukac által vezetett legfontosabb nyilvántartások:

  • ügyfélnyilvántartás
  • ügynyilvántartás
  • JÜB lekérdezések
  • tulajdoni lap lekérdezések nyilvántartása
  • elektronikusan beadott iratokhoz kapcsolódó érkeztetés automatikus ügyhöz iktatása mind az ÁNYK, mind pedig az EPAPIR rendszeren megküldött iratok vonatkozásában

Okiratok szerkesztése – Sablonok és varázslók

Gyakorló ügyvédként nem egyszer tapasztaljuk azt, hogy sokszor kell ugyanazokat a dokumentumokat ugyanabban a sorrendben elkészíteni. Például az ügyvédi megbízás felvétele során minden esetben szükséges a megbízási szerződés, a meghatalmazás, és a kapcsolódó dokumentumok elkészítése. Amennyiben ezekhez elkészítjük a megfelelő sablonokat, akkor azokat akár egy varázslóba szervezve lépdelhetünk végig az iratok elkészítésén, és így biztosak lehetünk abban, hogy nem maradnak ki szükséges iratok.

Mivel a program képes a már felvitt adatoknak az elkészülő dokumentumokba történő beillesztésére, ezért ha a személyi azonosítót vagy az adószámot egyszer megfelelő módon rögzítettük, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az valamennyi dokumentumba megfelelően és pontosan kerül beillesztésre.

A sablonok és varázslók rengeteg időt fognak spórolni Neked! Gondolj bele, hogy mennyi időt töltesz pl. az ingatlan-nyilvántartási kérelem kitöltésével, az adatok átvitelével, vagy pl. a letéti szerződés elkészítésével. Ha elkészíted a megfelelő sablonokat, az Aktakukac ezeket megcsinálja helyetted. Így már akár egyetlen adásvétel alkalmával megspórolod az éves előfizetési díjat!