AktaKukac 6.39.1

Elkészült és kiadásra került az AktaKukac következő, 6.39.1 verziószámot viselő kiadása. Mint az a verziószámból is látszik, ezúttal inkább az apróbb hibajavításokra és fejlesztésekre koncentráltam, de azért most is sikerült egy-két újabb finomságot becsempészni a programba:

  • Elsőként említem meg azt, hogy immár a helyi varázslók is azonos módon működnek az adatbázis varázslókkal, vagyis egy sablon (pl. PMT adatlap) akár többször is hozzáadható a varázslóhoz. Nyilván, ha a 4. PMT adatlap kitöltésére már nincs szükség, akkor a már ismert módon nyomjunk mégsem-et a sablon létrehozására, és a varázsló a következő irattal folytatódik.
  • A második fejlesztéssel már régóta adós voltam: Az ügyszámokat sokan nem szeretik, és a program eddig nem adott lehetőséget arra, hogy iratok másolásánál vagy mozgatásánál megkeressük azt az ügyet, ahova az iratot tenni szeretnénk. Ez most megváltozik oly módon, hogy másolás esetén akár az célügy számát, akár leírását elkezdjük gépelni, akkor a program egy folyamatosan frissülő listában mutatja az esetleges találatokat, így könnyebben meg lehet találni azt az ügyet, ahova a már meglévő iratot át akarjuk másolni.
  • A jelen kiadás harmadik, és talán leghasznosabb fejlesztése a tömeges automatikus iktatás lehetőségének megteremtése. A program eddig is képes volt arra, hogy a feladási és letöltési igazolásból, az UKM üzenetből és a lajstromozási értesítésből, az EPAPIR-ból, vagy a PORTAL üzenetekből kinyerje az azonosítókat, és azok alapján automatikusan a megfelelő ügybe helyezze a dokumentumokat.
    Ez a mai naptól annyival egyszerűsödött, hogy elég csak megfogni az iktatandó PDF fájlokat, és ráhúzni az ügylistára a program főképernyőjén. Innentől kezdve az ügyek során már alkalmazott rend szerint a program egyesével felkínálja az iktatandó fájlokat, és szépen minden a helyére kerül.

Remélem, a fent felsoroltak elnyerik a tetszéseteket. Ne feledjétek, az AktaKukac alapvető funkciói továbbra is ingyenesek, a sablonok és egyéb „jóságok” használatához pedig első alkalommal mindenki részére biztosítunk egy 30 napos, kötelezettség nélküli próbaverziót.

Ha bármi hibát találtok a programban, vagy fejlesztési ötletetek, javaslatotok lenne, azt bátran jelezzétek nekünk!

A végére nem maradt más, mint hogy kellemes nyarat kívánjak mindenkinek. Az AktaKukac fejlesztése nem áll meg, de a következő kiadás terveim szerint már csak szeptemberben fog érkezni. 🙂