AktaKukac 6.38.0

Akik követik az AktaKukac Facebook oldalát, azok már nagyjából sejthették, hogy mit fog tartalmazni a most megjelenő új kiadás, hiszen a legfontosabb újításról már lerántottam a leplet:

Teljesen átalakult az AktaKukac iratkezelése, azért, hogy az egyik legnagyobb hátrányát, nevezetesen, hogy egyszerre egy iratot lehetett megnyitni szerkesztésre, kiküszöböljük. Az átalakításnak sajnos van egy apró hátránya is, nevezetesen az, hogy az AktaKukac immár nem képes automatikusan mérni a dokumentum szerkesztésére fordított időt, de megteremtettem annak a lehetőségét, hogy ha valaki számára ez az adat fontos, akkor azt kézzel meg tudja adni az irat tulajdonságai során.

A jelen kiadással egyidőben a kézikönyv is frissítésre került, így az iratkezelésben bekövetkezett részletes változások miatt azt javaslom, hogy mindenki olvassa el az ott leírtakat, de néhány szóban álljon itt a lényeg:

Ezután az AktaKukac nem menti automatikusan a fájlokat, hanem ezt a felhasználóra bízza. Amikor egy szerkeszthető iratra kattintunk, akkor világoszölddel megjelölésre kerül az iratképernyőn, és az irat leírása kiegészül azzal, hogy az irat szerkesztés alatt áll, illetve megjelenik annak a felhasználónak a neve is, aki éppen szerkeszti az iratot. Szerkesztésre kivett iratot más személy nem tud megnyitni mindaddig, amíg a kivevő az irat szerkesztését be nem fejezi, és el nem dönti azt, hogy az iratot visszamenti-e az adatbázisba, vagy pedig eldobva a változásokat, törli az irat szerkesztésére vonatkozó megjelölést.

A következő nagyobb változás az, hogy a program immár képes a kiküldött e-maileket a levelő szerverre felmenteni. Tehát ha valaki saját domaint és levelező szervert használ, akkor be tudja állítani azt, hogy a kiküldött e-mail ne csak az ügy iratai közé, hanem a levelezőszerverre is elmentésre kerüljön.

A fentieken túl apróbb hibajavítások és változástatások történtek a motorháztető alatt, kérlek benneteket, ha bármilyen kérdés, fejlesztési javaslat van, vagy akár hibába futtok bele, akkor azt jelezzétek a részünkre.