AktaKukac 6.34.2

Mint azt korábban már jeleztem az AktaKukac Facebook oldalán, egy hete elkészültem a címben is jelzett, 6.34.2-es változattal. Szokásommal ellentétben úgy döntöttem, hogy az elkészülést követően nem adom ki azonnal, hanem biztosítok magamnak egy egyhetes teszt-időszakot, amelynek során én már napi használatba veszem a programot, így jó eséllyel megjelennek azok a hibák, amiket egyébként a fejlesztés során bent felejtettem a programban.

A teszt-időszak jó ötletnek bizonyult, és a mai nappal lezárásra is került, ennek megfelelően fogadjátok szeretettel az AktaKukac következő verzióját. Bár nem léptünk verziószámot, a frissítést kritikusnak minősítettem, arra is figyelemmel, hogy adatbázis-változással jár, így a frissítés mindenki számára ERŐSEN AJÁNLOTT!!

Lássuk, mik azok a változások, amik ebben a verzióban kerültek fejlesztésre:

  • Ha a tennivaló/megjegyzés vagy a naptár +8/+15 gombját használjuk, a program figyelmeztet, ha az így beállított határnap hétvégére esik
  • Immár lehetőség van arra – és ez az indoka a kiemeltté minősítésnek – hogy az egyes ügyekben a személyeket saját ügyfélként jelöljük meg. Ennek megadása egy pipálós négyzettel történik, és ügyenként külön állítható. A beállítás a személy adatainak megadása során történik, adott ügyben viszont csak a személy ügyben történő rögzítését követően lehetséges. Tehát ha új ügyet viszünk fel, amiben új személy szerepel, vagy régi személyt adunk hozzá új ügyhöz, akkor be kell lépni az ügybe, és a személy adatait tartalmazó panelen van lehetőség a bejelölésre.
  • Ezen felül három hiba került a programban javításra: Az egyik megakadályozta, hogy lezárt ügyből iratot másoljunk ki, a másik az óradíj-sablon használata során nem engedélyezte több tétel kiválasztását, a harmadik pedig az ügyváltozók felvitele során jelentkezett.

A program telepítőkészletei, illetőleg a beépített frissítéskezelőn történő frissítése a jelen bejegyzés közzétételével egyidejűleg elérhetőek.