AktaKukac 6.31

Szerintem abszolút rekordot döntöttünk. Egyrészt, nem fordult még elő, hogy 2 hónapig ne kerüljön kiadásra frissítés, másrészt pedig szerintem az sem fordult még elő, hogy ilyen mértékben nyúljak bele a program lelkébe, és ennyi fejlesztést tegyek le az asztalra. További szószaporítás helyett jöjjön a felsorolás:

  • Az iratoknál megjelenő menü kiegészült egy új menüponttal, aminek a segítségével a félkész irat anélkül jelölhető meg késznek, hogy újra meg kelljen nyitni az iratot szerkesztésre.
  • A „fogd-és-vidd” módszerrel az ügybe „beejtett” iratoknál most már ellenőrzi a program, hogy lezárt ügybe ne lehessen újabb iratot bedobni
  • Az előfizetés lejártának idejét a program 3 alkalommal jelzi: 15, 10, és 5 nappal a licenckulcs érvényességének lejárta előtt a program indulásakor felugró ablak hívja fel a figyelmet arra, hogy hamarosan lejár az érvényessége.
  • Kiegészítésre került a beépített rendezési lehetőségek tárháza azzal, hogy immár ki lehet választani, hogy a program az utoljára módosított ügyeket rendezze előre.
  • Be/kikapcsolhatóvá vált, hogy a tennivalóval, vagy félkész irattal rendelkező ügyek megjelenjenek-e a lista tetején
  • Mivel az almás gépeken a java sajnos nem képes megjeleníteni a táblázatban a félkövér betűket, ezért kellett találnom egy másik megoldást arra, hogy miként lehetne a felhasználónak jelezni azt, hogy az ügyben tennivaló van. A megoldás az lett, hogy a tennivalóval rendelkező ügyeknél az ügyszám pirosra vált, míg ha félkész irat van az ügyben, akkor az ügy leírása vált világoszöldre.
  • Átterveztem a tennivalókat és a megjegyzéseket is. Ha új – nem befejezett – tennivalót viszünk fel az ügybe, akkor az ügy automatikusan „tennivalóval rendelkezik” statusba lép, vagyis be fog pirosodni az ügyszám a listában.
  • A tennivalók és megjegyzések megjelenítését is átalakítottam, a tennivalók immár rendes „pipálható” négyzetekkel jelennek meg. A nem elvégzett tennivaló piros színű, míg az elvégzett feketére vált.
  • Az új rendszerben a tennivalók és a megjegyzések szerkesztése eltérően történik a korábbi gyakorlattól. Jobb klikkel – Mac-en kétujjas klikkel – előhívható minden egyes tennivaló/megjegyzés külön menüje, és itt lehet törölni, vagy pedig módosítani a jellemzőiket.
  • Az eszközök menü kiegészült egy új, pénzügyek menüponttal. Ennek keretében a program kimutatást tud készíteni a már felvitt, de még ki nem számlázott, és a már kiszámlázott, de még ki nem fizetett óradíjakról, megkönnyítve ezzel a nyilvántartást. A keresés nem ügyhöz, hanem a teljes adatbázishoz kötött, így ha nem is emlékszel már arra, hogy melyik ügyben van elmaradásod, akkor is látni fogod.

A telepítő készletek terveim szerint a mai napon elérhetőek lesznek, és holnap reggel már a beépített frissítéskezelő is fel fogja ajánlani a frissítést. Használjátok egészséggel 🙂