Felhasználókezelés AktaKukac módra

A 6.25-ös verzió bejelentésével egyidejűleg jeleztem, hogy az AktaKukac ezen verziója már képes a felhasználók kezelésére, és azt is odaírtam, hogy a téma fontosságára tekintettel ennek külön posztot szentelek.

Az első, és legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban ki kell emelnem:

A FELHASZNÁLÓKEZELÉS HASZNÁLATA NEM KÖTELEZŐ!! HA AZONBAN BEKAPCSOLÁSRA KERÜL – VAGYIS AKÁR CSAK 1 FELHASZNÁLÓ IS RÖGZÍTÉSRE KERÜL AZ ADATBÁZISBAN – AKKOR ONNANTÓL KEZDŐDŐEN NINCS VISSZAÚT, A TOVÁBBIAKBAN EZ A FUNKCIÓ NEM KIKAPCSOLHATÓ!!!

Most, hogy a fenyegetőzésen túl vagyunk, lássuk a gyakorlati oldalát ennek a funkciónak.

Nagyon fontos, hogy az elsőként rögzítésre kerülő felhasználó lesz az atyaúristen a rendszerben. Nevezzük őt a továbbiakban adminnak. Az adminnak van lehetősége arra, hogy felhasználókat hozzon létre, módosítsa a jogosultságaikat és a jelszavaikat, illetve, ha a felhasználó nem végzett még semmilyen tevékenységet, amely az adatbázisban bejegyzést eredményezett volna – tehát nem vitt fel iratot, nem rögzített határidőt, nem adott hozzá levelet, és nem rögzített megjegyzést – akkor ő az, aki törölni tudja az adott felhasználót az adatbázisból.

Mint a fenti bekezdésből is látszik, a felhasználói jogosultságok alapvetően 4 dologhoz kapcsolódnak: az iratokhoz, a levelekhez, a megjegyzésekhez és a határnapokhoz. Minden esetben a felhasználók számára kétféle jogosultság adható: a törlés és/vagy a módosítás joga.

Abban az esetben, ha a felhasználótól pl. irat vagy határnap esetén megvonásra kerül a módosítás joga, és mégis abba a helyzetbe kerülünk, hogy neki a korábban rögzített határnapot vagy iratot módosítania kellene, az eredeti határnap és irat megtartása mellett erről készül egy másolat. Ezután már egy törlési joggal rendelkező felhasználó felelőssége az, hogy melyik adatot tartja meg az adatbázisban.

Régi adósságomat törlesztettem ezzel a fejlesztéssel, remélem, hogy megelégedéssel használjátok majd!