AktaKukac 6.25

Hosszúnak tűnik, hogy 2019.05.29 óta nem jelentkeztünk, de remélem, hogy a mai kiadás – illetve az alább felsorolt változások és fejlesztések – kapcsán érthetővé válik, hogy miért is voltunk ennyire csendben.

Az AktaKukac 6.25 változata talán az eddigi legtöbb változást hozza a program életében, és most nem apró, épp csak észrevehető változásokról, hanem komoly fejlesztésekről beszélek. Lássuk hát a listát:)

  • Elsőként említem meg, hogy a lajstromszám mező már nem csak számot, hanem bármilyen karakterláncot elfogad. Tudomásom szerint az újonnan érkező ügyvédkollégák már nem is nagyon kapnak lajstromszámot, így ennek a jelentősége egyre csökken, de pl. a BÜK esetében a lajstromszám nem csak számot, hanem betűt is tartalmaz, így eddig az ő számukra problémás lehetett ennek megadása.
  • A programból eddig elküldött e-maileknek csupán annyi nyoma volt, hogy a levelezésben feltüntetésre kerültek. Ez a mai nappal változik, ugyanis a program az elküldött e-mail szövegéből készít egy iratot, amelyet bemásol az ügy iratai közé, így az e-mail tartalma is rendelkezésre fog állni a továbbiakban az ügy iratai között.
  • Átméretezésre kerültek egy kicsit a táblázatok a főoldalon, és az iratoknál is, nagyobb hely maradt a naptár számára
  • A naptár immár lapozhatóvá vált, tehát nem csak a program indításának napjától számított eseményeket lehet megtekinteni, hanem a beállításoknál megadott értéknek megfelelően a naptárban előre és hátra is lehet lapozni. A lapozás mértékeként a program azt az értéket használja, amely a határidők előrejelzése kapcsán került megadásra, tehát ha itt valaki mondjuk 15 napot adott meg, akkor a program 15 napos egységekben teszi lehetővé a lapozást.
  • Elkészült a fogd-és-vidd iratbeemelés lehetősége. Ez nem kiváltja, hanem kiegészíti a korábbi lehetőségeket, az alábbiak szerint: Amikor a felhasználó belép egy adott ügybe, akkor lehetősége van egyidejűleg akár több iratot is a fogd-és-vidd módszer segítésével az iratokat tartalmazó táblázatra „dobni”. Ezt követően a program egyenként bekéri az oda bedobott iratok adatait, amelyeket bemásol az adatbázisba. Fontos, hogy a fogd-és-vidd módszer esetén a bemásolt iratok az eredeti helyről nem törlődnek, akkor sem, ha a beemelés esetén ezt egyébként a felhasználó alapértelmezettként kiválasztotta.
MOST PEDIG JÖJJÖN AZ A VÁLTOZTATÁS, AMELY TALÁN A LEGNAGYOBB A 6-OS SOROZATÚ AKTAKUKAC TÖRTÉNELMÉBEN!

A 6.25-ös sorszámú verziótól kezdődően lehetőség van a felhasználók kezelésére, különböző jogosultságokkal. A részletes ismertetésnek egy külön posztot szentelek, mert ez van annyira jelentős, hogy alapos magyarázatra szorul, különös tekintettel arra, hogy ha egyszer bekapcsolásra kerül a felhasználókezelés, annak a kikapcsolására a továbbiakban nincs lehetőség!