AktaKukac 7.8.1.33 – Gyorsjavítás

A tegnapi napon kiadott 7.8.0.32 verziószámú AktaKukac bizonyos esetekben hibás működést produkál. Bár több teszten is keresztülment, a hiba nem derült ki, ugyanis az nem a programban, hanem az adatbázisban jelentezett: A módosított adatszerkezetet valamiért az adatbázis nem követte le, ami azt eredményezhette egyes felhasználóknál, hogy sem új iratot létrehozni, sem iratot az adatbázisba beemelni, sem pedig már meglévő iratot megnyitni nem lehetett.

A mai napon elkészítettem ennek a hibának a javítását, amelyet már közzé is tettem. A hiba kritikus besorolást kapott, azt gondolom, érthető okokból.

Amennyiben a hibát bárki tapasztalta, úgy az AktaKukacot elindítva az Eszközök menü Adatbázis-ellenőrzés menüpontját kiválasztva lehet lefuttatni azt a parancsot, amely egyrészről ellenőrzi az adatbázisban lévő esetleges hibás bejegyzéseket, másrészt pedig létrehozza azokat a mezőket, amelyek a program további használatához szükségesek.

A kiadásra kerülő 7.8.1.33 verziószámú AktaKukac a fenti hibán túl kijavít még egy olyan hibát, amely egyes esetekben azt eredményezhette, hogy az újonnan telepített program kapcsán nem nyílt meg a kezdeti beállításokat lehetővé tevő ablak.

Mindenkitől elnézést kérek a kellemetlenségért.