AktaKukac 6.40.1

A jelen bejelentést megelőzően elérhetővé tettem az AktaKukac következő, 6.40.1-es verziószámot viselő kiadását. A frissítések taglalása előtt egy lehetséges hibajelenségről szeretnék tájékoztatást adni:

Abban az esetben, ha a felfele mutató kék nyíl ikont használjuk az irat beemelésére – mindegy, hogy ügybe belépve vagy ügyön kívül – akkor aktívvá válik az irat adatai és az irat beemelése gomb is. Amennyiben azonban egyszerre az irat beemelésére kattintunk, akkor az irat adatai nem kerülnek rögzítésre az adatbázisban – maga az irat tartalma azonban igen! Mivel azonban a program nem tud hozzá ügyszámot, leírást, stb-t társítani, ezért úgy fog tűnni, mintha az irat nem létezne.

A ma esti frissítésben – pontosan azért, hogy a véletlenül történő, adatok nélküli beemelést megelőzzük – átalakítom majd a gombok engedélyét, és nem fogja lehetővé tenni a program, hogy az irat az adatainak megadása nélkül kerüljön beemelésre.

A jelenlegi kiadás az alábbi frissítéseket és fejlesztéseket tartalmazza:

1.) Az automatikus iktatást segítő modul erőteljes frissítésen esett át, most már az összes hivatkozási számot keresi a beemelendő PDF fájlban. Ez eredményezheti azt, hogy pl. polgári peres ügyszámot talál egy büntetőeljárásban hozott határozatban, így felajánlhatja a program, hogy eltérő ügybe kerüljön iktatásra az irat, mint ahol jelenleg tartózkodunk.

2.) A kilépés során a program eddig is jelezte, hogy szerkesztésre kivett – adatbázisba el nem mentett -iratok vannak. Ezt az ablakot informatívabbá tettem, könnyebben azonosítható, hogy a szerkesztésre kivett iratok melyik ügyben vannak.

3.) Határnap hozzáadása során lehetőség van a hagyományos, táblázatos megjelenítést átállítani egy – szerintem – informatívabb, szöveges formára. Ezt a beállítások között, a megjelenítési beállításoknál lehet állítani, az alapértelmezett továbbra is a táblázatos megjelenés marad.

4.) Az idővonalon megjelenő iratok kapcsán elkészítettem a lehetőségét annak, hogy az iratról közvetlenül az adott iratot tartalmazó ügybe tudjunk belépni.

Ha bárki bármilyen hibajelenséget tapasztal, vagy pedig fejlesztési ötlete, javaslata lenne, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.