AktaKukac 6.40.1

A jelen bejelentést megelőzően elérhetővé tettem az AktaKukac következő, 6.40.1-es verziószámot viselő kiadását. A frissítések taglalása előtt egy lehetséges hibajelenségről szeretnék tájékoztatást adni:

Abban az esetben, ha a felfele mutató kék nyíl ikont használjuk az irat beemelésére – mindegy, hogy ügybe belépve vagy ügyön kívül – akkor aktívvá válik az irat adatai és az irat beemelése gomb is. Amennyiben azonban egyszerre az irat beemelésére kattintunk, akkor az irat adatai nem kerülnek rögzítésre az adatbázisban – maga az irat tartalma azonban igen! Mivel azonban a program nem tud hozzá ügyszámot, leírást, stb-t társítani, ezért úgy fog tűnni, mintha az irat nem létezne.

A ma esti frissítésben – pontosan azért, hogy a véletlenül történő, adatok nélküli beemelést megelőzzük – átalakítom majd a gombok engedélyét, és nem fogja lehetővé tenni a program, hogy az irat az adatainak megadása nélkül kerüljön beemelésre.

A jelenlegi kiadás az alábbi frissítéseket és fejlesztéseket tartalmazza:

1.) Az automatikus iktatást segítő modul erőteljes frissítésen esett át, most már az összes hivatkozási számot keresi a beemelendő PDF fájlban. Ez eredményezheti azt, hogy pl. polgári peres ügyszámot talál egy büntetőeljárásban hozott határozatban, így felajánlhatja a program, hogy eltérő ügybe kerüljön iktatásra az irat, mint ahol jelenleg tartózkodunk.

2.) A kilépés során a program eddig is jelezte, hogy szerkesztésre kivett – adatbázisba el nem mentett -iratok vannak. Ezt az ablakot informatívabbá tettem, könnyebben azonosítható, hogy a szerkesztésre kivett iratok melyik ügyben vannak.

3.) Határnap hozzáadása során lehetőség van a hagyományos, táblázatos megjelenítést átállítani egy – szerintem – informatívabb, szöveges formára. Ezt a beállítások között, a megjelenítési beállításoknál lehet állítani, az alapértelmezett továbbra is a táblázatos megjelenés marad.

4.) Az idővonalon megjelenő iratok kapcsán elkészítettem a lehetőségét annak, hogy az iratról közvetlenül az adott iratot tartalmazó ügybe tudjunk belépni.

Ha bárki bármilyen hibajelenséget tapasztal, vagy pedig fejlesztési ötlete, javaslata lenne, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük