AktaKukac 6.36.2

A jelen poszt megjelenésével egyidejűleg kiadásra kerül az AktaKukac következő verziója, amely az alábbi újdonságokat és hibajavításokat tartalmazza. A frissítést kritikusnak minősítettem, mert olyan hiba is javításra kerül, amely a későbbi használat során fog igazán jelentőséggel bírni.

  • A húzd-és-vidd metódus segítségével az ügybe beemelt iratok során nem megfelelően került rögzítésre az iratot beemelő felhasználó. Emiatt került sor a frissítés kritikusnak történő minősítésére, mert ennek a funkciónak a későbbiekben komolyabb jelentőséget szánok, ahhoz viszont ezt a hibát most javítani kellett. A hiba egyébként a felhasználhatóságot semmilyen mértékben nem érinti, és nem is érintette.
  • Az ügybe történő belépés az iratok alatt hozzáadásra került egy keresés mező. Ennek segítségével a megjelenített iratok szűkítése végezhető el, pl. ha csak a feladási és letöltési igazolásokat szeretnénk látni, akkor elég beírni az „igazol” szót. Ha újra a teljes ügyet szeretnénk látni, akkor töröljük ki a szűrési feltételt, és nyomjuk meg az ENTERt.
  • Az ügy információs panelje immár mutatja azt, hogy hány irat került az ügyben rögzítésre. Hasznos lehet abban az esetben, ha kézzel szeretnénk egy irat iktatószámát megadni.
  • Az ügy exportálása során a „Külső felhasználás” kapcsológomhoz tartozó leírás egy kicsit átalakításra került, remélhetőleg most már érthetőbb és könnyebben használható.

Ahogy mindig, továbbra is várom a programmal kapcsolatos kritikákat, észrevételeket, esetleges fejlesztési javaslatokat. A korábbiaknak megfelelően a program alap változata továbbra is ingyenesen használható, és mindenki számára ingyenes egy alkalommal a teljes használhatóságot biztosító, egy hónapig érvényes licenckulcs.