AktaKukac 6.35.1

Örömmel jelenthetem, hogy elkészült – és a jelen poszt megjelenésével egyidejűleg már le is tölthető – az AktaKukac következő, 6.35.1-es verziószámot viselő kiadása. Mint az a számozásból is látszik, kiugró nagyobb fejlesztés nem kapott helyt ebben a kiadásban, azonban mégis van olyan újdonság, amire büszke vagyok.

A program immár képes jelezni, ha a beállított e-mail postafiókba új elektronikus levél érkezik. Jelenleg a funkció annyit „tud”, hogy adott időközönként ellenőrzi a postaládát, és a még nem olvasott e-mailek számának megjelenítése mellett az utolsónak érkezett e-mail feladóját és tárgyát jeleníti meg egy kis ablakban.

Ezen felül a jelen kiadás legnagyobb változtatása az, hogy számos helyre – iratok megnyitása, lementése, stb – hozzáadásra került egy folyamatjelző, aminek segítségével főleg a szerveres elérés esetén látható, hogy a program nem fagyott le, csupán dolgozik.

Történt még néhány apróbb javítás és fejlesztés, többek között immár a húzd-és-vidd funkcióval beemelt iratok is törlődnek, ha az a beállítások között bekapcsolásra került, illetőleg a sablonkezelés során javítottam egy hibát, amelynek következtében hibás változónevek alkalmazása miatt összeomolhatott a program sablonkezelése.

A legutolsó változtatás pedig az ügy exportálását érinti, ha az iratnevekben olyan karakterek kerültek felhasználásra, amelyek fájlneveknek nem lehetnek részei, akkor ezeket a program egy alulvonás jelre cseréli az exportáláskor.

Mint azt jeleztem, a frissítés mind telepítőkészletek formájában, mind pedig a beépített frissítéskezelőn keresztül elérhető.