AktaKukac 6.35.0

Elérhetővé tettük az AktaKukac következő, 6.35.0 verziószámot viselő kiadását. Ez a kiadás egy funkcióra koncentrál, nevezetesen az e-mail küldésére.

Ennek keretében a program kapott egy új, e-mail küldő felületet, amelyben formázásokkal segítve lehet e-mailt küldeni. Átalakult az elküldött e-mail mentése, illetve lehetőség van most már arra is, hogy a félkész e-mailt elmentsük, majd a későbbiekben folytassuk a szerkesztését.

Az e-mail küldés során 1 címzett és 1 másolatot kapó adható meg, ezen felül a program szempontjából korlátlan számban van lehetőség arra, hogy az e-mailhez akár az AktaKukacban lévő iratot, akár külső fájlt csatoljunk. Mivel az e-mail írása adott ügyön belül történik, ezért értelemszerűen csak az adott ügyből csatolható AK irat, de külső fájl bárhonnét csatolható.

A beállítások kiegészítésre kerültek egy „E-mail beállítások tesztelése” gombbal, illetve a teendők/megjegyzések rögzítése során javításra került egy hiba, amely eldobta a teendő/megjegyzés mentését, ha az 255 karakternél hosszabb volt.

Az alább jelzett hiba javításra került, de a történelmi hűség miatt a bejegyzés megmaradt. 🙂

FIGYELEM!

Tekintettel arra, hogy a fejlesztés során fejlesztőeszközt kellett váltanom, így amennyiben a program a beépített frissítéskezelő segítségével kerül frissítésre, az hibajelzés mellett megállhat.

A megoldás az, hogy a files/letoltes könyvtárban lévő akta.zip fájlt kell kicsomagolni, és az abban található „lib” könyvtárat, valamint aktakukac.jar állományt kell átmásolni az AktaKukac könyvtárába.