AktaKukac 6.21

A frissítéskezelő frissítéséből adódik, hogy a program is frissül – hiszen a hibát nyilván a frissítés tesztelése során fedeztem fel én is. Lássuk hát azt a listát, amely az AktaKukac jelen verziójában elvégzett változtatásokat tartalmazza:

  • A megjegyzéseknél tapasztalható – reményeim szerint már csak – volt egy olyan jelenség, hogyha a felhasználó a megjegyzés hozzáadása gombra kattintott, majd kilépett az ügyből és vissza, akkor a program újraindításáig a megjegyzések nem jelentek meg. Ez a hiba orvoslásra került.
  • Ha a programot véletlenül több példányban sikerült elindítani, akkor a nyitva maradt példányban az iratkészítés/iratmegnyitás során hibát tapasztalhattunk. Ennek oka az, hogy a program a kilépés során kitakarít maga után, és törli azt az átmeneti könyvtárat, amelyben a működése során megnyitott dokumentumokat tárolja. A hiba javításra került, így elméletileg ez már nem fordulhat elő.
  • A napi jelentés készítése során a megjegyzések előtt most már az ügyszám is feltüntetésre került, így látható, hogy az adott megjegyzés milyek ügyben került lementésre.
  • Egy újfajta változótípus került bevezetésre, pontosabban, a jelenleg használt változókat gondoltuk egy kicsit tovább, és tettük egyértelműbbé a használatukat. Erről – lévén hosszabb lélegzetű bejegyzést igényel – egy külön posztban fogunk tájékoztatást adni.
  • Néhány esetben – a használatot gyorsítandó – bevezettem bizonyos alapértelmezéseket. Így például, ha természetes személy kerül rögzítésre az adatbázisban, akkor a cím hozzáadása során a lakcím, míg minden más esetben a székhely mező kerül automatikusan kiválasztásra.